Binnenkort kun je ook hashtags volgen op Instagram

Categorieën:Blog
test test

Kun je niet genoeg krijgen van #content op Instagram? Is het volgen van individuele mensen net niet voldoende om de sociale media behoefte te vullen? Treur niet langer, want Instagram lijkt de mogelijkheid te testen om jou in staat te stellen om hashtags te volgen in plaats van mensen. Op dit moment is het voor Instagram leden alleen mogelijk om andere leden te volgen. Door hashtags te liken en volgen, komen foto’s en video’s die je interesseren vanzelf in de feed te staan, zonder dat de instagramleden zelf hoeft te volgen.

hashtags instagram

Handige nieuwe functie

Nu even serieus. Dit zou echt een handige functie kunnen zijn. Stel dat je een regelmatige toestroom van schattige puppyfoto’s wilt, maar niet de moeite wil nemen om ze te zoeken of hun eigenaren te volgen. Misschien wil je dat je dagelijkse dosis #yoga uit nieuwe bronnen komt. Of misschien wil je gewoon een onbekend onderwerp volgen en weet niet wie je moet volgen – dus waarom zou je niet gewoon het onderwerp zelf volgen? Gezien de populariteit van sommige hashtags zou het posten van alles op je persoonlijke overzicht overweldigend kunnen zijn, dus het bedrijf lijkt het te beperken tot ‘topberichten en recente’ verhalen. Je zal dus geen overload aan post voorbij zien komen en dat is best prettig.


Komt de functie er echt?

Instagram heeft de functie slechts summier getoond aan het publiek. Ze weigeren vooralsnog meer informatie te geven, dus blijft het spannend of de functie werkelijk in praktijk wordt gebracht. Deze #functie lijkt echter heel handig, dus ik kan me voorstellen dat we binnenkort kunnen gaan hashtag-liken. Instagram ziet er soms een beetje fake uit, maar dit is een functie waar veel gebruikers blij mee zullen zijn.