Het algoritme van Instagram

Categorieën:Blog
test test

Al enige tijd geleden gingen er geruchten rond dat Instagram ook aan een algoritme zou werken. Op de vraag ‘heeft Instagram een algoritme’ kunnen wij nu volmondig ja zeggen.


Wat is een algoritme

hoe-werkt-instagram-algoritmeEen algoritme is een stukje logica die aan de hand van een bepaalde input de juiste output berekend. Het zorgt er onder andere voor dat de juiste resultaten bij de zoekopdracht gezocht worden. Eigenlijk ook hoe de Google zoekmachine werkt.Hoe werkt het algoritme van Instagram

hoe-werkt-het-algoritme-instagramDe zoekfunctie van Instagram is ook onderworpen aan een algoritme welke ervoor zorgt dat je aan de hand van een bepaalde zoekopdracht, de juiste items te zien krijgt. De grootste factor zijn de hashtags. De #hashtags zijn de woorden die de foto beschrijven en werken tegelijkertijd als zoekwoorden. Instagram kan immers zelf niet weten wat er op de foto staat, dus de hashtags vormen een belangrijke schakel.


Om te bepalen welke foto als eerst wordt getoont, spelen het aantal likes op de foto en het aantal volgers op het profiel ook een rol. Natuurlijk is het aantal geposte berichten van de gebruiker ook een van de factoren die meespeelt. Wanneer een bepaalde gebruiker vaak dezelfde hashtags gebruikt, dan wordt deze als relevanter gezien. Kortom, post je vaak over #schoenen, en heb je veel likes op je foto’s en veel volgers, dan is de kans groot dat mensen jou zien tussen de zoekresultaten.

►Juiste hashtags
►Aantal volgers
►Aantal likes


Zakelijk toepassen

zakelijk-voordeel-instagramVeel ondernemers onderschatten de kracht van Instagram. Op dit moment zijn er ongeveer 300 miljoen mensen dagelijks actief op dit social media kanaal. Ook in Nederland neemt het aantal gebruikers dagelijks flink toe. Instagram is een enorm krachtig verlengstuk voor je business, website of webshop. Door het op de juiste manier toe te passen, en rekening te houden met het algoritme, kun je er heel veel uithalen.
Denk zoals het algoritme denkt. Gebruik goede hashtags om jezelf vindbaar te maken. Zorg daarna voor volgers en likes. Instagram volgers kopen is niet alleen raadzaam als je gevonden wilt worden maar ook uitstekend voor de uitstraling naar je potentiële klanten toe. Wil je een specifieke doelgroep benaderen, dan kunnen wij je ook het automatiseerpakket aanbevelen.