Hoe Instagram koppelen aan Facebook

Categorieën:Blog
Tags:
test test

Plaats je met regelmaat berichten op Instagram en wil je dat deze posts ook automatisch op Facebook verschijnen? Door je Instagram te koppelen aan je Facebook pagina is dat een eitje! Door de koppeling bespaar je veel tijd en dubbel werk. Hieronder tref je de handleiding hoe je dit eenvoudig instelt.

instagram-facebook

Handleiding Instagram koppelen met Facebook

 1. Open de Instagram app op je telefoon of tablet.
 2. Klik rechtsonder in het scherm op je profielfoto.
 3. Klik daarna rechtsboven op de drie stipjes bij een Android apparaat of op het zonnetje bij een Windows device of iPhone/iPad.
 4. Scroll nu naar beneden naar het kopje ‘instellingen’ en klik daar op ‘gekoppelde accounts’.
 5. Nu krijg je een overzicht te zien waar onder andere Twitter en Facebook staat. Klik op Facebook om Facebook te koppelen aan Instagram.
 6. Ben je nog net ingelogd op Facebook dan kun je nu inloggen.
  Ben je reeds ingelogd, dan krijg je de volgende vraag te zien: ‘Instagram wil namens jou berichten op Facebook plaatsen. Met wie wil je deze berichten delen?’
  Hier kun je uit 3 dingen kiezen: (Openbaar) | (Vrienden) | (Alleen ik)
  Kies een van de 3 en klik op ‘ok’.
 7. Als alles is goed gegaan keer je weer terug naar het lijstje waar Facebook, Twitter, e.d. stonden. Nu staat er als het goed is een blauw vinkje achter Facebook. Vanaf nu worden alle berichten die je op Instagram plaatst, ook op Facebook doorgeplaatst.

instagram-wil-namens-jouw-berichten-plaatsen-op-facebook

Koppeling tussen Facebook en Instagram verwijderen

 1. Open de Instagram app op je telefoon of tablet.
 2. Klik rechtsonder in het scherm op je profielfoto.
 3. Klik daarna rechtsboven op de drie stipjes bij Android of op het zonnetje bij Windows phone of iPad/iPhone.
 4. Scroll nu naar beneden naar het kopje ‘instellingen’ en klik daar op ‘gekoppelde accounts’.
 5. Hier zie je een blauw vinkje achter Facebook staan. Klik hier nu op. Als eerst kom je op een pagina ‘Meer toestemmingen’. Daar kun je kiezen uit de knop ‘niet nu’ en ‘ok’.
  Klik op de knop ‘niet nu’. Je komt vervolgens op de pagina Facebook opties terecht waar zich een knop ‘koppeling verwijderen’ bevindt. Klik op de knop koppeling verwijderen. Bevestig daarna koppeling verwijderen. Je ziet weer het overzicht lijstje en het blauwe vinkje moet nu weer verwijderd zijn.